Wat doen wij......

 Welkom

Deze website is voor iedereen die enorm veel liefde heeft voor het ras de Duitse Dog en in het bijzonder om Duitse doggen in nood te redden en te helpen aan een gouden mandje. De Duitse Dog is een geweldig ras, vriendelijk, sociaal, kindvriendelijk. Een goede opvoeding is hierbij van groot belang.
Helaas gebeurd het wel eens dat een Duitse Dog niet op z'n plek is bij z'n huidige baasje of er veranderd iets in hun thuissituatie. Dan moet er een nieuw thuis gezocht worden voor de Duitse Dog. Hierbij kan men ook onze hulp vragen.

Ooit begon het bij ons allemaal met "Angel" een jonge Doggenteef die in weer en wind, alleen in een tuin zat, niet geliefd, verwaarloosd en mishandeld... Ondertussen heeft zij een super mandje gevonden en hebben wij onze handen blijvend ineen geslagen om ook andere Duitse Doggen in nood te helpen.

Bij het herplaatsen van een Duitse Dog werken wij o.a. met voor- en nacontrole, in samenwerking met onze vrijwilligers die én in Nederland én in België werkzaam zijn. Dit zijn ervaren mensen in wiens handen wij de Duitse Doggen toe vertrouwen. Dit geldt ook voor onze gastgezinnen. Mensen met ruime ervaring en kennis van dit geweldige hondenras.

Alle hulp is natuurlijk ook altijd welkom, is een gastgezin zijn wel wat voor u? Vraag ons voor meer informatie via ons contactformulier.

Ons doel is heel simpel…het beschermen van de Duitse Dog, herplaatsen, adopteren of opvangen. Wij kunnen niet alle Duitse Doggen redden, maar hopen op deze manier onze goede bijdrage te kunnen leveren voor alle Duitse Doggen die onze hulp het hardst nodig hebben.

 

Emailadres: dogangelsrescue@outlook.com

KORTE TERUGBLIK 2017!

 

 In januari 2017 hebben wij onze droom kunnen laten uitkomen….een officiële vzw "ter bescherming van de Duitse Dog" kunnen oprichten. Wat wij op dat moment nog niet hadden kunnen vermoeden is dat wij, nu aan het eind van het jaar 2017, zoveel Duitse doggen hebben kunnen helpen. Wij zijn MEGA TROTS op onze “kleine” organisatie en nog trotser dat we zoveel doggen hebben kunnen helpen aan een liefdevol thuis.
Onze vzw zou niet kunnen bestaan zonder onze vrijwilligers. We hebben nu een heel fijn vast team, die keihard werken en zich allemaal belangeloos inzetten voor de Duitse dog!
Ook onze gastgezinnen staan dag en nacht voor ons klaar en zonder jullie zouden we niet zoveel doggen kunnen helpen, waarvoor heel veel DANK!!!
Sinds kort ook vele vrijwilligers die zich zonder aarzelen hebben aangemeld en zich willen gaan inzetten, indien nodig, met het vervoer van de doggen...SUPER!!
Ook bedanken we Anouschka voor haar leuke Scooby Do actie, Talitha voor haar “goed doel”, een donatie naar DAR voor iedere tekenopdracht via ART BY TALHITA en VLD Sweden (Izabel) voor de Paasactie/Eindejaarsactie...GEWELDIG!!
Uiteraard willen wij ook alle steunende leden van onze vzw en donateurs bedanken voor de steun want zonder geld in kas kunnen we helaas niet bestaan, dat is nu éénmaal de realiteit. Wij hopen dan ook volgend jaar weer op jullie lidmaatschap en steun te mogen rekenen.  Wij zullen ons in 2018 ook weer volledig blijven inzetten voor de DUITSE DOGGEN!!

 

Aantal geplaatste Duitse doggen:    42

 

Fargo - Newton - Bess - O'jo - Syam - Mickey - Chelsey - Aslan - Jannes - Barco ✝️ - Noortje - Daisy (2016) - Zara - Pim - Bo (2016) - Diva (Angel 2016) - Aicko - Shaggy - Max - Bailey - Joya (Jutta) - Mona - Justin - Maurice - Maxime (ism dierenasiel Tienen) - Belle - Anka - Daisy - Natasha - Shadow - Kyra - Kato - Dara - Goofy (Arie) - Guust - Milly - Onyx (Kazan) - River - Bo - Rocco (ism eigenaar) - Amigo (ism eigenaar) - Fien

 

In opvang:                     

Max (Maddox) - Chiva - Marsha - King Bob - Maya - Serguei - Fay

 

 

****  DOGANGELS RESCUE  **** 

****  T-SHIRT EN JASSEN   ****

 

Na vele enthousiaste reacties is er veel vraag naar ons t-shirt en jas met het DogAngels Rescue logo!

Vanaf nu te bestellen (alleen in het zwart):

Dames t-shirt 25,00 euro excl. verzendkosten

ronde hals, 150 g/m2 - 100% katoen - kleur zwart - voorgekrompen - 2 laagse kraag met lycra - schouder tot schouder nekband - rondgebreid - dubbeldraads gestikt - klassieke pasvorm.

Heren t-shirt 25, 00 euro excl. verzendkosten

Heren t-shirt ronde hals, 150 g/m2 - 100% katoen kleur zwart - voorgekrompen - 2 laagse kraag met lycra - schouder tot schouder nekband - rondgebreid - dubbeldraads gestikt - klassieke pasvorm.

Unisex Softshell jacket 55,00 euro excl. verzendkosten

Kleur zwart - 96% polyester, 4% elastan - softshell lichte stretch stof - windafstotend - duurzame waterafstotende afwerking - sneldrogend - 2 lage zakken met rits.

Unisex trui  35,00 euro excl. verzendkosten

Kleur zwart - Materiaal: 280 grams 70% ringgesponnen katoen / 30% polyester premium sweat, single jersey nekband, ingezette mouwen, boord en manchetten van geript katoen/lycra 

 

Bestellen kan via ons contact formulier, te vinden onder contact. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

 

Bij het woord duitse dog gaat er bij sommige mensen geen belletje rinkelen,
maar bij deense dog wel. Maar een deense dog bestaat officieel niet.
Deense dog is een letterlijke vertaling van Great Dane, de Engelse vertaling van duitse dog.
 
Karakter: 
De duitse dog is vriendelijk, liefdevol en aanhankelijk tegenover zijn bezitters,
vooral tegenover kinderen. Hij is terughoudend tegenover vreemden.
Hij behoort een zelfverzekerde, onverschrokken, makkelijk te hanteren en
leergierige begeleidings- en familiehond te zijn zonder enig spoor van agressiviteit. 
 
Hoogte, gewicht en leeftijd:
De duitse dog is een zeer groot hondenras. De eerste twee jaar van hun leven wordt het grootse gedeelte van hun energie gebruikt voor het groeien. De schofthoogte van een volwassen reu is minimaal 80 cm. Een teefje is iets kleiner, haar minimale lengte ligt op 72 cm. Het is niet alleen een grote hond maar ook een behoorlijk zware hond. De reu heeft vaak een gewicht van 75 kg. of meer, maar ook volwassen exemplaren van rond de 90 kg. worden vaak gezien! De teefjes zijn iets lichter dan de reuen, zij wegen vaak rond de 60 kg. Ondanks dat de dog zo groot en zwaar is, is hun lichaamsbouw krachtig en elegant. Helaas is het bij grotere hondenrassen vaak zo dat ze niet heel oud worden. De gemiddelde leeftijd van de  Duitse Dog ligt tussen de 7 en 11 jaar.

Gezondheid:
Ziektes die voorkomen bij de duitse dog zijn o.a.  maagtorsie, wobblersyndroom en heupdysplasie.
Verzorging:
De verzorging van de duitse dog is tamelijk eenvoudig. Regelmatige beweging houdt hem in conditie. Ook in het eten is hij niet moeilijk. Af en toe een kam- of borstelbeurt is voldoende om de vacht op peil te houden. Zeker tijdens de rui periode vind je haren in huis. Het is verstandig hem/haar dan vaker te kammen.

DE DOGGENTEST!!!

 

 

 

 

TEST OF U GESCHIKT BENT VOOR EEN DUITSE DOG!!

 

EEN ONTSPANNEN WANDELING.... Ga eens wandelen op straat met één arm zover mogelijk uitgestrekt. Probeer na een aantal passen om je arm nog verder uit te strekken. Zeg met een vriendelijke stem een aantal keren "volg". Roep nu een aantal keren wat harder het commando "volg". Schreeuw nu een keer "stop met trekken", en negeer de blikken van voorbijgangers!

 

DE AUTOKEUZE... Vergeet de luxe BMW maar en koop gelijk een stationwagen. Koop ook wat koekjes en botjes. Stamp de koekjes fijn op de bekleding van de stoelen en strooi ook wat in de achterbak. Gooi de botjes los in de auto. Ga naar de kapper en vraag of je het vloerafval van de afgelopen week mee mag nemen. Strooi dit in grote hoeveelheden in de auto over de bekleding. Maak nu met modder nog een paar mooie afdrukken op de bekleding. Maak nu met een hark nog wat krassen op de buitenkant van de auto. Zo, perfect!

 

MAAK JE KLAAR OM WEG TE GAAN... Probeer zo stilletjes mogelijk weg te sluipen. Loop tot halverwege het tuinpad en kom dan terug. Probeer het 5 minuten later nog eens. Ga maar weer terug. Zet de radio aan en maak kalmerende geluiden. Probeer het nog eens. Ga maar weer terug en bel je vrienden maar op of ze naar jou toe kunnen komen in plaats jij naar hen!

 

GEZELLIG... VISITE.. Als er visite aanbelt, laat ze dan in eerste instantie schrikken door een hoop kabaal te maken en tegen de deur aan te stampen. Doe vervolgens de deur open en laat ze binnenkomen. Gooi een zak aardappelen tegen ze aan en maak je excuses. Als ze nog binnen durven te komen, laat ze dan op de bank gaan zitten. Gooi gelijk een zak met aardappelen van 60 kg op hun schoot en wrijf meerdere malen met een natte spons in hun gezicht!

 

DE TUIN.. Heb je net je tuin zomerklaar, vraag dan of de buurtkinderen in de tuin komen voetballen.

 

DAGELIJKSE DINGETJES.. Oefen eens om op niet meer dan 1/8 van jouw stoel te zitten. Probeer verschillende manieren uit om je kopje koffie op de leuning te laten balanceren. Probeer eens om stilletjes een koekje erbij te eten. Geef het maar op en strooi de rest van de kruimels over de zitting van de stoel!

Bind 2 vorken aan de hondenriem en hang deze aan de deurknop. Probeer meerdere malen om de riem stilletjes te pakken. Wanneer de vorken rinkelen, krab je jezelf hard aan je scheen met de vorken. Herhaal deze procedure meerdere keren!

Herhaal alles wat je zegt tenminste 5x. Herhaal alles wat je zegt tenminste 5x. Herhaal alles..........!

 

ETENSTIJD.. Ga eens oefenen om iets heel snel uit de koelkast te halen. Bedenk van tevoren wat je precies wilt hebben en waar het staat. Doe de deur open, pak wat je wilt hebben en sluit gelijk de deur weer. Duurt dit langer dan 10 seconden? Helaas, dan ben je de inhoud van de koelkast voor een groot gedeelte kwijt!

Kun je tegen rotzooi die een dog maakt? Om dit uit te vinden probeer je het volgende.

 

HET HUISHOUDEN.. Begin met het zemen van de ramen. Zijn ze schoon? Prima, maak nu je handen lekker vet en haal deze over de ramen. Herhaal dit minstens 2 x per dag. Maak de rest van je huis schoon. Pak daarna een emmer met modder en strooi deze over de keukenvloer heen. Smeer de rest van de modder aan de zijkant van de keukenkastjes, de koelkast en de muren. Maak ook met de modder voetstappen op de vloerbedekking in de hal en de woonkamer. Zo, hoe vind je dat het eruit ziet?!

 

BEDTIJD.. Om eens te ervaren hoe de nacht eruit ziet als je Dog hebt ( de meeste doggen slapen in bed), ga dan om 10 uur 's avonds naar bed. Zet de wekker op middernacht en gooi jezelf met geweld op de grond. Leg een zware zak aardappelen op het bed en probeer weer onder de dekens te komen. Zet de wekker om half 6 en sla net voordat je wakker wordt jezelf in het gezicht met een natte spons!

Ga eens op bezoek bij mensen die al een Dog hebben en vraag hen hoe het in godsnaam zover heeft kunnen komen dat ze toestaan, dat hun hond zich zo idioot gedraagt. Vraag hoe ze het voor elkaar hebben gekregen dat de pup wat langer wil slapen, hoe ze de pup zindelijk hebben gekregen, hoe ze de hond tafelmanieren geleerd hebben en hoe ze überhaupt de hond manieren geleerd hebben. Geniet er maar van. Het zal de laatste keer zijn dat je antwoord krijgt op al jouw vragen!

 

Heb je, na dit gelezen te hebben, nog geen zenuwinzinking, neem dan gerust een Duitse Dog!