Team/Adoptieprocedure

DogAngels Rescue team

 

Wij zijn een groep vrijwilligers die zich inzetten voor de Duitse doggen. Wij bemiddelen tussen de eigenaar van de dog die herplaatst moet worden en de geïnteresseerde. Ook proberen wij verwaarloosde doggen te helpen door weer een veilig thuis te vinden.

 

Daarnaast delen wij ook oproepen van de asiel doggen die een gouden mandje zoeken en kunnen in deze ook bemiddelen tussen asiel en geïnteresseerde.

 

 

 

Raad van bestuur:

Sonja Berendsen  -  voorzitter  -  0031 648500941

Viv van den Panhuyzen  -  0032 494497969                    

Edwig Goossens

Peter Berendsen  -  penningmeester  -  0031 638507111

 

 

Vaste medewerkers:

Annie Gordts  -  0032 497619488

Bart Blockx -  0032 496730170

Anniek van Lierde  -  0032 478672374

Mieke Dewaele  -  0032 496737861

Maria vd Berkmortel  -  0031 613709836

 

 

Vrijwilligers:

Jeroen Dinkla  -  0031 614037447

Annelore Coffyn  -  0032 496256712

Evelien Dinkla

Mandy van Looijen

Miriam van Noord

Nikki van Roon

 

Ondernemingsnummer BE 0669.553.485

 

Rek.nummer NL: NL05 INGB 0007 7334 49 t.n.v. DogAngels Rescue

Rek.nummer BE: BE70 7370 4669 4025 t.n.v. DogAngels Rescue

 

E-mailadres: dogangelsrescue@outlook.com 

 

 

 

 

WERKWIJZE ADOPTIEPROCEDURE

Op het moment dat u op onze website een Duitse dog ter adoptie ziet staan die u graag zou willen adopteren kunt u mailen naar dogangelsrescue@outlook.com.

Wij sturen naar alle geïnteresseerde een vragenlijst die dan zo volledig mogelijk dient ingevuld te worden, zodat wij beter inzicht krijgen in uw woon/thuissituatie. Dit is zeer belangrijk om een perfect thuis te kunnen vinden voor de dog. Deze vragenlijst zal besproken worden in ons team en worden doorgenomen met huidige eigenaar (zonder persoonsgegevens van u) of indien de dog in opvang zit bij ons, met ons gastgezin.

Indien uw profiel zou passen bij de dog waar u interesse in heeft gaan wij eventueel verder met u in de adoptieprocedure. In deze heeft een eigenaar ook nog inspraak. Indien er geen eigenaar meer in beeld is maar de dog in opvang bij ons, vragen wij ons gastgezin, zoals eerder vermeld, om ook mee te kijken aangezien zij de dog het beste kennen.

Er zal vervolgens een ontmoeting gepland worden, op neutraal terrein, met uw hele gezin en indien aanwezig uw andere hond(en), en de dog. Het is heel goed mogelijk indien er meer geïnteresseerde zijn dat er ontmoetingen zullen zijn met meerdere kandidaten. Dit om de kans op een goeie match te vergroten.

Als de ontmoeting goed verlopen is zal er een huisbezoek/voorcontrole aan huis zijn en indien alles in orde is kunnen we, als alle partijen het met elkaar eens zijn, overgaan tot adoptie. Soms doet de situatie zich voor dat het huisbezoek/voorcontrole gelijktijdig is met de plaatsing van de dog, simpelweg omdat het soms erg druk is voor onze vrijwilligers. Mocht het zo zijn dat bij het wegbrengen van de dog, door onze organisatie, naar zijn/haar Forever Home de woon/thuissituatie van de adoptant anders blijken te zijn dan de ingevulde vragenlijst, zal de dog weer meegenomen worden en de adoptie niet doorgaan. Wij willen niet dat de eigenaar de dog wegbrengt zodat de dog nooit het gevoel heeft achter gelaten te worden door zijn baasje.

Elke dog wordt bij ons geplaatst met een contract, dit is ter bescherming van de dog. Ook zal er altijd een adoptiebedrag gevraagd worden. De hoogte van het adoptiebedrag hangt af van de leeftijd van de dog.  Na ongeveer een half jaar zal een teamlid bij u thuis een nacontrole/huisbezoek doen om te kijken hoe het gaat. Houd er rekening mee dat een herplaatser een rugzak kan hebben, wat dus tijd en geduld zal vergen van u als adoptant. Uiteraard zijn wij 24/7 bereikbaar voor vragen en/of advies. Wij zullen de dog zijn/ haar verdere leven blijven opvolgen, wij laten de dog nooit in de steek!!!!

 

Als u, als eigenaar van een dog, de moeilijke beslissing heeft moeten nemen om voor uw dog een nieuw te moeten zoeken en u wil hier graag hulp bij van ons, dan kunt mailen naar dogangelsrescue@outlook.com. Wij nemen van contact met u op en leggen u dan graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.

 

WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR VRIJWILLIGERS BUITENDIENST

🏠‼️ GEZOCHT “VRIJWILLIGER BUITENDIENST” ‼️🏠

voor BELGIE  en NEDERLAND 

Wilt u ons team komen versterken? Lees dan snel verder en mail ons!

WAT WORDT ER O.A. VAN U VERWACHT?

- Voorcontroles bij mogelijke adoptanten.
- Nacontroles als de dog geplaatst is. Dit gebeurd meestal een half jaar na plaatsing.
- Huisbezoeken bij mogelijk nieuwe gastgezinnen die zich hebben aangemeld.

Als vrijwilliger buitendienst heeft u de taak om te kijken of de thuissituatie geschikt is voor de dog waar de mogelijke adoptant interesse in heeft. Als vrijwilliger blijft u dan het aanspreekpunt, na adoptie, voor de adoptant en na een half jaar gaat u kijken hoe het met de dog gaat. Hier maakt u een verslag van. Als vrijwilliger buitendienst kunt u, indien nodig, altijd terugvallen op ons vaste team. U staat er dus nooit alleen voor.

Bij de gastgezinnen gaat u kijken of de thuissituatie geschikt is voor opvang. Dit betekent zeer goed opletten en kritische vragen stellen, maar ook informatie geven. Hier maakt u ook een verslag van.

Kennis hebben van de Duitse dog is een pré! 🐾🐾

Bij interesse en voor meer info kunt u mailen naar dogangelsrescue@outlook.com. Wij nemen dan vervolgens z.s.m. contact met u op.