Team/Adoptieprocedure

DogAngels Rescue team

Wij zijn een groep vrijwilligers die zich inzetten voor de Duitse doggen.

‚ÄčWij bemiddelen tussen de eigenaar van de dog die herplaatst moet worden en de geïnteresseerde.

Ook proberen wij verwaarloosde doggen te helpen door weer een veilig thuis te vinden.

Daarnaast delen wij ook oproepen van de asiel doggen die een gouden mandje zoeken en kunnen in deze ook bemiddelen tussen asiel en geïnteresseerde. 

 

 

Raad van bestuur:

Sonja Berendsen       Voorzitter              (0031) 648500941

Viv van den Panhuyzen                          (0032) 494497969                     

Edwig Goossens

Peter Berendsen        Penningmeester     (0031) 638507111

 

 

Vrijwilligers:

Annie Gordts              (0032) 497619488

Bart Blockx                (0032) 496730170

Jeroen Dinkla             (0031) 614037447

Evelien Dinkla

Annelore Coffyn         (0032) 496256712

Miriam van Noord 

 

 

Ondernemingsnummer BE 0669.553.485

 

E mailadres: dogangelsrescue@outlook.com

 

Rek.nummer NL: NL05 INGB 0007 7334 49 t.n.v. DogAngels Rescue

Rek.nummer BE: BE70 7370 4669 4025 t.n.v. DogAngels Rescue

 

 

WERKWIJZE ADOPTIEPROCEDURE

Op het moment dat u op onze website een Duitse dog ter adoptie ziet staan die u graag zou willen adopteren kunt u mailen naar dogangelsrescue@outlook.com.

Wij sturen naar alle geïnteresseerde een vragenlijst die dan zo volledig mogelijk dient ingevuld te worden, zodat wij beter inzicht krijgen in uw woon/thuissituatie. Dit is zeer belangrijk om een perfect thuis te kunnen vinden voor de dog. Deze vragenlijst zal besproken worden in ons team en worden doorgenomen met huidige eigenaar (zonder persoonsgegevens van u) of indien de dog in opvang zit bij ons, met ons gastgezin.

Indien uw profiel zou passen bij de dog waar u interesse in heeft gaan wij eventueel verder met u in de adoptieprocedure. In deze heeft een eigenaar ook nog inspraak. Indien er geen eigenaar meer in beeld is maar de dog in opvang bij ons, vragen wij ons gastgezin, zoals eerder vermeld, om ook mee te kijken aangezien zij de dog het beste kennen.

Er zal vervolgens een ontmoeting gepland worden, op neutraal terrein, met uw hele gezin en indien aanwezig uw andere hond(en), en de dog. Het is heel goed mogelijk indien er meer geïnteresseerde zijn dat er ontmoetingen zullen zijn met meerdere kandidaten. Dit om de kans op een goeie match te vergroten.

Als de ontmoeting goed verlopen is zal er een huisbezoek/voorcontrole aan huis zijn en indien alles in orde is kunnen we, als alle partijen het met elkaar eens zijn, overgaan tot adoptie. Soms doet de situatie zich voor dat het huisbezoek/voorcontrole gelijktijdig is met de plaatsing van de dog, simpelweg omdat het soms erg druk is voor onze vrijwilligers. Mocht het zo zijn dat bij het wegbrengen van de dog, door onze organisatie, naar zijn/haar Forever Home de woon/thuissituatie van de adoptant anders blijken te zijn dan de ingevulde vragenlijst, zal de dog weer meegenomen worden en de adoptie niet doorgaan. Wij willen niet dat de eigenaar de dog wegbrengt zodat de dog nooit het gevoel heeft achter gelaten te worden door zijn baasje.

Elke dog wordt bij ons geplaatst met een contract, dit is ter bescherming van de dog. Ook zal er altijd een adoptiebedrag gevraagd worden. De hoogte van het adoptiebedrag hangt af van de leeftijd van de dog.  Na ongeveer een half jaar zal een teamlid bij u thuis een nacontrole/huisbezoek doen om te kijken hoe het gaat. Houd er rekening mee dat een herplaatser een rugzak kan hebben, wat dus tijd en geduld zal vergen van u als adoptant. Uiteraard zijn wij 24/7 bereikbaar voor vragen en/of advies. Wij zullen de dog zijn/ haar verdere leven blijven opvolgen, wij laten de dog nooit in de steek!!!!

 

Als u, als eigenaar van een dog, de moeilijke beslissing heeft moeten nemen om voor uw dog een nieuw te moeten zoeken en u wil hier graag hulp bij van ons, dan kunt mailen naar dogangelsrescue@outlook.com. Wij nemen van contact met u op en leggen u dan graag uit wat wij voor u kunnen betekenen.